Blog

Koruma görevlileri doğal kaynakların çalınmasını soruşturuyor |Haberler, Spor, İşler - Daily Press

DNR fotoğrafı Menominee County'deki eyalet arazisinden yasa dışı bir şekilde hasat edilmiş bir kereste yığını R&J Logging.

Michigan Doğal Kaynaklar Departmanı Ahşap Tahıl Boya Makinesi

Koruma görevlileri doğal kaynakların çalınmasını soruşturuyor |Haberler, Spor, İşler - Daily Press

LANSING — İngiliz-İrlandalı bir filozof olan George Berkeley, başlangıçta şu soruyu sormuştu: "Ormanda bir ağaç devrilirse ve etrafta bunu duyacak kimse yoksa ağaç ses çıkarır mı?"

Michigan'da yaklaşık 20 milyon dönümlük orman arazisi olduğu düşünüldüğünde, pek çok ağaç devrilme olayı duyulmuyor.

Ormanın derinliklerinde başka neler oluyor?

Michigan'ın en iyi doğal kaynaklarına ev sahipliği yapan ormanlar ve diğer uzak yerler nasıl izleniyor?

Birisi bu değerli kaynakları çaldığında ne olur?

Michigan'ın doğal kaynaklarının devriye gezilmesinden ve korunmasından son derece eğitimli bir grup kariyer memuru sorumludur.

Michigan Doğal Kaynakları koruma görevlileri, avlanma ve balıkçılık ihlallerini denetlemenin ve çok çeşitli başka görevleri yerine getirmenin yanı sıra, pek çok kişinin iz bırakmayacağına inandığı bu uzak yerlerde meydana gelen doğal kaynak hırsızlığı suçlarını araştırır.

DNR Orman Kaynakları Departmanı kereste satışı ve kullanımından sorumlu birim yöneticisi Doug Heym, "Bir şey kayboluncaya kadar bir şeyin eksik olduğunu anlamazsınız," dedi."Herhangi bir ormanlık mülkünüz varsa, gözünüz üzerinde olsun, çünkü kereste hışırtısı (hırsızlık) meydana gelir."

Bir takip kamerası görüntüsü, Dickinson County'de yasadışı bir şekilde kereste kesmek için kullanılan bir makineyi gösteriyor.

Michigan'ın geleneksel orman endüstrisi, 2019'da tahmini olarak 22 milyar dolar üretti. Bu, özellikle orman arazisinin çoğunun bulunduğu eyaletin kuzeydeki üçte ikisinde, yerel ekonomiler için önemli bir gelir ve istihdam kaynağı.

DNR, Michigan ormanlarının yaklaşık 4 milyon dönümünü yönetiyor - pazarın yaklaşık yüzde 20'si.Geriye kalan 16 milyon akre, federal hükümet, özel sektörler, tarım yan kuruluşları ve özel arazi sahipleri tarafından sahiplenilmekte ve yönetilmektedir.

Michigan, birçok farklı amaca ve endüstriye hizmet eden bir dizi orman türüne sahiptir - evler ve çitler için yapısal kereste, kağıt, dolaplar, mobilyalar, bunlardan sadece birkaçı.

Eyaletin güneydeki üçte birlik bölümü, yüksek kaliteli damarları ve rengi nedeniyle mobilyalar için ideal bir malzeme olan siyah ceviz hırsızlığında yakın zamanda bir artış gördü.

Bununla birlikte, Michigan'ın bilinen en büyük kereste hırsızlığı davalarından biri için mahkemeye bir Yukarı Yarımada kerestecisi indiren çoğunlukla şeker akçaağaçtı.

DNR ormancısı Dustin Salter, "Pek çok insan bu ağaçların bazılarının değerini anlamıyor" dedi.“Bir ağacın dört kütüğü olabilir ve bu kütüklerin her birinin değeri 300-500 $'a kadar çıkabilir;bazıları daha fazla.”

Devlet tarafından yönetilen arazide, ormancılar ve koruma görevlileri, kereste hasadının nerede yapıldığını ve hangi ağaçların hasat edildiğini biliyor.Bir memur, eyalet arazisinde rastgele bir ağaç kütüğü fark ederse, muhtemelen araştırır.

DNR Kolluk Kuvvetleri Birimi başkanı Dave Shaw, "Doğal kaynak suçları benzersizdir ve genellikle kanıtlar bir araya getirildikçe uzun bir süre içinde çözülür" dedi."Kentsel ve insanlara karşı-insan suçları meyvelerini daha erken veriyor çünkü insanlar konuşuyor ve kanıtları bir araya getirmek daha kolay."

2015'in sonlarında, DNR, Menominee İlçesindeki devlet tarafından yönetilen orman arazisinin bir bölümü için standart bir kereste hasadı teklifi gönderdi.Çoğu teklif, birbirinin 2.000-3.000 ABD Doları aralığında geri gelir.

Ancak, bir teklif gerçekten sıkışıp kaldı.

Stephenson merkezli R&J Logging, teklifi 40.000 $ farkla kazandı - diğer dürüst teklif verenlerin DNR'nin "başarılı bir iş" olduğunu söylediği şey için zorlu bir rekabet.

Koruma görevlileri, her seferinde kesilmesi gereken binlerce ağacı işaretleyen yerel ormancılarla bir araya geldi.R&J hasada başlamadan önce, ormancılar yeni işaretlenmiş ağaçları fark ettiler.

Soruşturmanın koruma görevlisi Teğmen Reid Roeske, "Bir ormancının işareti, imzaları gibidir" dedi.

İçinde sprey boya kutuları olan bir çanta gösteriliyor.Boya, Dickinson County'deki kereste hırsızlıklarıyla eşleşti.

Koruma görevlileri 92 dönümlük arazide yürüdüler ve "ofisleri" olacak yerle tanıştılar.Memurlar ve ormancılar birlikte, orijinal teklifte yer almayan yüksek değerli ağaçları fiziksel ve elektronik olarak belgelediler.

Memurlar daha sonra ellerinden gelenin en iyisini yaptılar - arazide sabırla devriye gezdiler ve beklediler.

Yaklaşık 12-18 ay sonra, R&J Logging nihayet hasadına başladı.Yakın gözetim altında, DNR yeni ağaçların işaretlenip kesildiğini doğruladı.

Uzaktan gözlem yapan memurlar, R&J Logging'in sahibi Raymond Vetort'un ağaçları düşürmesine izin verdi.

Bu arada memurlar, Vetort'un hasat yapmaması gerektiğini bildikleri ağaçlardan birçok görüşme yaptı ve boya kimyasalı örnekleri topladı.

Salter, "Bu uzun sürdü," dedi."Birçok yerel ağaç kesici, Vetort'un bundan paçayı sıyırdığını düşündü."

Michigan Eyalet Polisi laboratuvarı, yeni işaretlenen ağaçlardaki kimyasalların Vetort'un sahip olduğu kimyasallarla eşleştiğini doğruladığında, Vetort kar marjını artırmak için ek ağaçları işaretlediğini itiraf etti.

DNR Escanaba orman kaynakları bölümü yöneticisi Eric Thompson, "Vetort, 92 dönümlük alanın yaklaşık yarısını kesti," dedi.

Nihayetinde, hırsızlığa 100.000 dolardan fazla kereste değerinin karıştığı belirlendi.

Hasat edilen her ağaç belgelendiğinde, 2016'da DNR kereste satışını geri aldı.

DNR, hasat edilene kıyasla satılan hacmi belirlemek için keresteyi satın alan değirmen operatörlerini takip etti.Belgelerin çoğu, arama izinleriyle elde edilen Vetort'un evinde bulundu.

DNR, doğal kaynakları çalmanın ciddiyetine ışık tutmak için Michigan Başsavcısı Dana Nessel'den yardım istedi.

Roeske, "AG'nin ofisi olmasaydı, bu kadar iyi sonuçlar alır mıydık bilmiyorum," dedi.

2021'de Vetort, izinsiz girmek veya devlet arazisine zarar vermek, hırsızlık ve mülkü kötü niyetle yok etmekle suçlandı.Suçunu kabul etti.

Devlete 119.000 $'ın üzerinde geri ödeme yapması ve üç yıl gözetim altında tutulması emredildi, denetimli serbestlik süresini başarıyla tamamlayana kadar altı ay hapis cezası askıya alındı.

Michigan Düzeltme Departmanı şu anda 59 yaşındaki kişiyi denetimli serbestlik statüsünde olarak listeliyor.

DNR Minerals Management Bölüm yöneticisi Kirk Lapham, "Tarihsel olarak, Michigan'daki bakır madenciliği sektörü önemliydi" dedi.

Yukarı Yarımada'daki bakır endüstrisinin en parlak dönemi, 1845'ten 1887'ye kadar 40 yıldan fazla sürdü. Bu sürenin büyük bir bölümünde Michigan, ülkenin bakırının dörtte üçünden fazlasını üretiyordu.

Şimdi, yaklaşık 140 yıl sonra, bakır hala aranan bir metadır.

Bakırın yüksek fiyatı ve artan talep nedeniyle, Michigan'da bilinen bazı bakır rezervlerine olan ilgi, geçmiş beklentilere dönüş ve bakırın yanı sıra diğer metalleri veya kritik mineralleri içerebilecek yeni metal cevheri yataklarının araştırılmasına yönelik olarak yeniden ilgi görüyor. .

Lapham, "Şu anda bakır fiyatını artıran ana talep elektronik ve lityum iyon pillerdir" dedi."Bakır harika bir iletkendir."

Lapham, bakırın ayrıca elektronik uygulamalar için boru ve kablo olarak ve bir yosun öldürücü olarak (örneğin, bazı çatı kaplama malzemesinde ve diğer uygulamalarda) kullanıldığını söyledi.

Bu günlerde bakır bulmanın daha zor olmasına rağmen, koruma görevlileri 2020'de üç bakır hırsızını yakaladı. Keweenaw İlçesinde davadaki ceza bu ay sonuçlandı.

Memurlar, Keweenaw İlçesindeki "Bakır Ülkesi"nin bir parçası olan Central'da bulunan bir bakır madenindeki faaliyet hakkında bir ipucu aldı.

Central madeni 40 yılda yaklaşık 52 milyon pound bakır üretti.Yaklaşık 1.200 kişi madenin etrafında dönen bir kasaba kurdu ve maden 1898'de terk edildiğinde "hayalet kasaba" haline geldi.

Koruma görevlileri, ilçe maden müfettişi ve yerel şerif, madene gerçekten zorla girildiğini doğrulayarak araştırma yapmak için yola çıktı.

Çavuş, "Denekler, insan yapımı bir mayın kapağı aracılığıyla Merkez Maden kompleksinin bir şaftına erişiyorlardı" dedi.Marc Pomroy, DNR koruma görevlisi."Kapak, yarasaların kış uykusu için maden kuyusunu kullanmasına izin veriyor.Kapağın üst kısmında kilitli bir erişim kapısı vardır.”

Gözetimden sonraki bir gün içinde, koruma görevlileri ve bir Keweenaw İlçe Şerifinin yardımcısı kar motosikletleriyle madene geri döndüler ve üç kişinin madenden çıkarken yakalanmasını beklediler.

Üç kişinin elinde yüzlerce kilo bakır vardı.

Pomroy, "Madenden çıkarılan bakır cevheri kaba haldeydi ve yine de işlenmesi ve temizlenmesi gerekiyordu, ancak yine de değerliydi" dedi."Bu insanlar eski madenlere girerek ve daha sonra temiz cilalı biçimde satmak üzere bakır ürünü çalarak geçimlerini sağlıyorlar."

Dava bu ay, her ikisi de Calumet üyesi olan 39 yaşındaki Brent Hiltunen ve 40 yaşındaki Ike Kinsinger'in izinsiz girmek ve içeri girmekten 30 gün hapis cezasına çarptırılmasıyla sonuçlandı.Ayrıca Kasım 2022'de bir jüri tarafından suçlu bulunduktan sonra 490 dolar para cezası ve masraf ödemeleri emredildi.

Üçüncü bir adam, Calumet'ten 40 yaşındaki Erick Grandchamp, bir savunma anlaşması uyarınca izinsiz girmekten suçunu kabul etti.Para cezaları ve masraflar için 490 dolar ödemesi emredildi.

Koruma görevlileri doğal kaynak suçlarını araştırırken, genellikle bir ihbar veya şikayete dayanır ve genellikle DNR Tüm Kaçak Avlanmayı Bildirin yardım hattına veya doğrudan bir koruma görevlisine bildirilir.

Memurlar bir ihbar veya şikayet aldıklarında, sıra dışı herhangi bir şey aramak için asıl yeri ziyaret ederler.Ancak bazen devriye gezerken bir şeyler yanlış görünür ve araştırmaya değer.

Balık, av eti, eğlence amaçlı izinsiz giriş, çevre suçları veya mallara zarar verme veya hırsızlık dahil olmak üzere bir doğal kaynak suçundan şüpheleniyorsanız veya buna tanıksanız, Tüm Kaçak Avlanmayı Bildirin yardım hattıyla iletişime geçin.Mümkün olan en kısa sürede 1-800-292-7800 numaralı telefonu arayın veya mesaj gönderin;hat 7/24 kullanılabilir.

Muhbirler isimsiz kalabilir ve tutuklanma ve mahkûmiyete yol açan bilgiler için nakit ödül almaya hak kazanabilir.

Bugünün son dakika haberleri ve daha fazlası gelen kutunuzda

MANISTIQUE - Manistique sakini, Pazar sabahı erken saatlerde evi alev aldığında kötü bir şekilde yandı.

ESCANABA - Cuma günü Garden Township'te SUV'lerinin bir yarı kamyonla kafa kafaya çarpışması sonucu iki kişi hayatını kaybetti.

BRIMLEY, Mich. - Michigan Eyalet Polisi (MSP) Bilgisayar Suçları Birimi, Çocuklara Karşı İnternet Suçları Görevi ...

ESCANABA — Escanaba kağıt fabrikasının mukavva üretmek üzere dönüştürülmesi önerisine ... tarafından destek oyu verildi.

MANISTIQUE - Manistique'de Michigan Eyalet Polisi Perşembe günü kar arabası kazasında taşrada bir kadın öldü ...

Bugünün son dakika haberleri ve daha fazlası gelen kutunuzda

Koruma görevlileri doğal kaynakların çalınmasını soruşturuyor |Haberler, Spor, İşler - Daily Press

Masa Püskürtme Makinesi Telif hakkı © Daily Press |https://www.dailypress.net |600 Ludington St., Escanaba, MI 49829 |906-786-2021